Samla in och visualisera data på fältet

Behöver du mer precisa mätmetoder inför ditt byggprojekt? Med hjälp av 3D-scanning kan du samla in, visualisera och förregistrera data på fältet som sedan kan bearbetas till 3D-modeller som ger dig en bättre bättre överblick över byggets förutsättningar.

Vi är experter på 3D-scanning, flygmätning och annan mätteknik som kan göra dina miljöer säkrare, snabbare och effektivare.

Välkommen att kontakta oss för offertförslag eller vidare information om våra tjänster.

Mätning med millimeterprecision

3D-scanning är det bästa alternativet när det handlar om mätning inför projektering av ombyggnationer och tillbyggnader. Fastigheten skannas av invändigt och utvändigt och ger en precision på upp till millimeters noggrannhet. Detta ger en modell som är väldigt användbar för alla projektörer som arkitekt, konstruktör, ventilationskonstruktör, markprojektör och så vidare.
En stor fördel med att göra inmätningen med 3D-scanning är att du inte missar några detaljer som du kan ha missat på plats. I många fall kanske du inte ens behöver åka ut till byggplatsen överhuvudtaget med en så detaljerad information.

Vi är med från start till mål

När vi utför en tjänst inom 3D-scanning efter kundens behov och hjälper från start till mål i projektet. Vi kan svara på alla dina frågor, utbilda dig om hur du använder dig av modellen, hur du exporterar olika filformat som passar kundens program.

Att använda 3D-scanning som inmätningsmetod har under senare år blivit allt mer populärt inom bygg- och fastighetsbranschen. Det är en metod som är både noggrann och kostnadseffektiv.
Gamla ritningar är ofta framställda under en tid då mätmetoderna var betydligt mindre precisa. Detta gör att ombyggnationer blir mycket krångligare då ritningarna inte stämmer med verkligheten.

Med hjälp av 3D-scanning går det faktiskt att tjäna pengar då många fastigheter faktiskt är större i verkligheten beroende på gamla, oprecisa mätmetoder.

 

Här är några exempel på vad vi kan göra med 3D-scanning:

 • Planritningar.
 • Golvritningar.
 • Sektionsritningar.
 • 3D-modeller.
 • Mesh med struktur.
 • Punktmoln.

3D-scanning – så fungerar det i korthet

3D-scannern skjuter ut laserljus i alla riktningar. När ljuset lämnat kameran och träffar en yta studsar det tillbaka varpå sensorer beräknar den träffade ytans position. Alla dessa punkter bildar en digital 3D-rymd, vanligen kallad punktmoln. Detta sammanställs sedan till en grafisk representation i 3D av den skannade miljön.

Några fördelar med 3D-scanning:

  • En kostnadseffektivt och effektiv metod. 
  • Får fram stora mängder data av hög kvalitet.
  • Minimerar fel och missförstånd i processen.
  • Ger utmärkta underlag för kommunikation.

Effektivt flygmätning i Uppsala

Digital flygmätning med drönare är en mycket effektiv mätmetod inom bygg- och fastighetsbranschen. Med precisa mätningar och modeller blir det enklare att genomföra inventeringar och besiktningar som är svårare att göra med traditionella metoder. 

Flygmätning är ett snabbt och smidigt sätt att utföra volymmätningar eller mäta in en vägsträckning inför projektering. Det går dessutom att skapa relationsmätningar när du behöver veta hur ett objekt ser ut i verkligheten, men som kan ha för stort omfång, är för högt eller svårt att mäta från marken med traditionella metoder.

Flygmätning – några användbara funktioner

 • Framställande av kartor. 
 • Inventering av höga byggnader, tak och skorstenar.
 • Relationsmätningar och mängdberäkningar.
 • Presentationsmaterial för projektering.
 • Uppföljningar av byggprojekt.
 • Överskådligt material till presentationsvideor.

Ett utmärkt verktyg för presentation

Att samla in information är inte det enda användningsområdet för flygmätning. Metoden är även mycket användbar när ett byggprojekt ska presenteras på ett lockande sätt. Mätningarna ger ett precist och överskådligt underlag för presentationer och införsäljningsmaterial.

Vi har all den teknik och utrustning du behöver inom mätteknik. Tillsammans med breda kunskaper och lång erfarenhet kan vi hitta en lösning som passar alla typer av företag och byggprojekt,

Välkommen att kontakta oss redan idag så kan vi bli din trygga och kompetenta partner inom 3D-scanning och flygmätning i Uppsala.

Kontakta Segerkvist

 

Ring 070-245 62 82 eller maila info@segerkvist.com

Kontakta oss

7 + 9 =